Les dunes del final de la tardor.

Observem una espectacular imatge de les dunes situades en la regió d’Aonia Terra situades en el planeta Mart, i que de les quals s’està fent un seguiment per detectar els seus canvis, com per exemple les seves ondulacions que es formen a l’hivern per l’acció de la rosada de diòxid de carboni.

Aqusta imatge és va enregistrar a finals de la seva tardor a l’hemisferi sud. La rosada que podem observar es va acumular i es concentra en les pendents orientades al pol i en les depressions o ondulacions de fins un metre de grandària.

La imatge es va enregistrar el dia 18 de gener de 2012 amb la càmera HiRISE situada a bord de la sonda Mars Reconnaissance Orbiter des d’una alçada de 250,1 quilòmetres. La resolució de la imatge és de 50 cm per píxel. El color de la imatge ha estat millorat.

esp_025679_1300.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.

301 Moved Permanently