El Hubble utilitzarà la Lluna com un mirall per observar el trànsit de Venus.

Aquest paisatge ens mostra el cràter d’impacte Tycho, un dels més abruptes de la Lluna. Els astrònoms responsables del Telescopi Espacial Hubble de la NASA, no tenien la intenció d’estudiar el cràter Tycho. Aquesta imatge, però forma part de la preparació per observar el trànsit del planeta Venus per davant del Sol, durant el proper dia 5-6 de juny.

El Hubble no pot observar el Sol directament, de manera que els astrònoms estan planejant apuntar el telescopi en direcció a la Lluna, usant-lo com un mirall per captar la llum solar reflectida i aïllar la petita fracció de llum que passa a través de l’atmosfera de Venus. Enregistrar aquesta petita fracció de llum, mostrarà les empremtes dactilars de la composició atmosfèrica del planeta. Aquestes observacions imiten la tècnica que ja s’està utilitzant per localitzar atmosferes en els planetes gegants situats fora del nostre sistema solar, al passar per davant de les seves estrelles.

En el cas de ls observacions del trànsit del Venus, els astrònons ja coneixen la composició química de l’atmosfera de Venus i que en aquest cas, no mostra senyals de vida al planeta. No obstant això, el trànsit de Venus s’utilitzarà per comprovar si aquesta tècnica té l’oportunitat de detectar les empremtes químiques molt tènues d’un planeta semblant a la Terra, fins i tot un que pogués ser habitable fora del nostre sistema solar. Venus és un excel·lent lloc per fer aquest estudi, ja que és similar en grandària i massa al nostre planeta.

hs-2012-22-b-web_print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80