Fen una ullada a les deixalles del cometa Halley.

Cada any per primavera, la Terra passa a través del camí de la runa del cometa Halley (1P/Halley), ls partícules còsmiques es cremen en la nostra atmosfera i donen lloc a la pluja de meteors d’Eta Acuàrides . Aquest any és produirà durant la nit del 5 de maig a la matinada del 6 de maig, amb una taxa d’uns 40-60 meteors per hora en condicions ideals.

La Lluna plena és produirà el 6 de maig, just un dia després del màxim d’Eta Acuàrides. La brillant Lluna plena reduirà la brillantor dels meteors més febles, però no tot ho tenim perdut. Aquesta pluja de meteors, amb una bona taxa (60 per hora) contindrà probablement un bon nombre de meteors molt brillants.

Podem observar una imatge del rastre deixat per un d’aquests brillants meteors. És important disposar de cels el més foscos possibles de contaminació lumínica, per tal d’observar aquest interessant esdeveniment.

644773main_eta2012_lg.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari