La Terra des de l’espai, Islàndia un país de foc i gel.

El satèl·lit Envisat, ens mostra aquesta imatge d’Islàndia totalment coberta de neu. Aquesta illa és famosa pels seus volcans, glaceres, llacs rius de lava i fonts termals.

Situada a l’est de l’oceà Atlàntic a prop de Grenlàndia i just per sota del Cercle Àrtic, Islàndia és la nació europea situada més cap a l’oest, així com també amb el percentatge més alt de terres cobertes per gel i glaceres.

A la part inferior de l’illa podem observar el Llac Pingvallatn, el més gran del país, on varen establir-se els primers pobladors al voltant de l’any 930.

La capital Reykjavik està situada al sud-oest del llac Pingvallatn, amb una població de més de 100.000 persones, és un port essencial, així com el centre comercial del país.

Les glaceres cobreixen un 11% del paisatge d’Islàndia, la més important és la glacera de  Vatnajokull (situada en el sud-est de l’illa) amb 8.000 quilòmetres quadrats és de molt la més gran d’Europa. També és important el nombre de volcans, més d’un centenar alguns en activitat, circumstància que fan augmentar la grandària de l’illa.

A més disposa de més de 800 fonts termals que amb una temperatura mitjana de l’aigua de 75º Celsius, aquest fet va servir per batejar el nom de la capital Reykjavik, que significa “badia fumejant” pels vapors que s’enlairen d’aquestes fonts.

Aquesta imatge va ser presa el passat dia 26 de febrer de 2007, amb la càmera Medium Resolution Imaging Spectrometrer (MERIS) del satèl·lit Envisat, un projecte d’estudi terrestre de l’Agencia Espacial Europea (ESA) enviat a l’espai l’any 2002.

iceland_mer_fr_20070226_orb.jpg

Per més informació, pulseu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Juliol 22, 2007 11:37 am

    […] 12 Abril 2007. La Terra des de l’espai, Islàndia un país de foc i gel.  […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.