Es probable que Vesta tingui gel d’aigua en les regions fredes.

Tot i que en general es creu que es molt sec, la meitat aproximadament de la superfície del gegantí asteroide Vesta, es pensa que pot ser tan fred i rebre tan poca llum solar que el gel d’aigua hi podria estar present des de fa milers de milions d’anys, d’acord amb els primers models publicats de temperatures mitjans globals de Vesta i de la seva il·luminació solar.

“A prop els pols sud i nord, les condicions semblen força favorables per la presència del gel d’aigua en la seva superfície”, ha comentat en Timothy Stubbs, membre del Goddard Space Flight Center. Els models es basen en la informació inclosa del Telescopi Espacial Hubble.

Vesta, és el segon objecte més massiu situat en el cinturó d’asteroides que es troba entre Mart i Júpiter, probablement no té cràters impotants situats en la regió d’ombra permanent, on podria romandre el gel d’aigua congelada duant molt de temps. vesta té uns 480 quilòmetres de diàmetre aproximadament.

L’asteroide no és un bon candidat per la seva observació permanent, ja que té una inclinació més gran que la Terra, en concret d’uns 27 graus. Per contra la nostra Lluna, només té una inclinació de 1,5 graus i per aquest motiu sempe té alguns cràters en ombra permanent.

589367main_pia14712-43_946.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.

301 Moved Permanently