Una fossa de forats a Mart. Un possible lloc per la vida?.

Observem la regió de Tractus Catena, en una perspectiva generada per ordinador. La imatge va ser generada a partir de les dades obtingudes per la càmera High-Resolution Stereo Camera (HRSC), situada a bord de la sonda Mars Express de l’ESA. Els forats que observem ens mostren el subsòl de roca de les escarpades parets superiors de la depressió.

La imatge ens mostra una visió més amplia de Tractus Catena, mostran la fossa que l’envolta així com el gran volcà Ascraeus Mons, descobert per la sonda Mariner 9 l’any 1971.

Aquesta observació feta des del nadir amb els canals de color combinats per tal de formar una imatge en color natural. La cadena de forats tenen una certa analogia amb la Terra o la Lluna, per exemple amb els Cenotes Mexicans, o la regió de la Lluna Hadley Rille, observada a poca distància per la misió Apol·lo 15 l’any 1971 i que és creu que es va formar com a conseqüència d’un col·lapse d’un tub de lava fa milers de milions d’anys.

549-20120314-9538-3d-tractu.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80