WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-09-27 21:53:32' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

La sonda Hinode, ens mostra un Sol més violent i dinàmic.

Les imatges més recents enviades pel Telescopi Solar Òptic Hinode, ens mostren que els camps magnètics del Sol, són molt més turbulents i dinàmics del que creiem fins ara. Aquestes imatges varen ser capturades per la sonda internacional Hinode, coneguda abans com Solar B.

En aquesta imatge de la cromosfera solar, obtinguda el passat dia 20 de novembre de 2006, ens mostra l’estructura del camp magnètic solar que puja verticalment des de una taca solar (una àrea de camp magnètic intens) cap enfora.

La cromosfera és un estrat prim de l’atmosfera solar enmig de la fostosfera solar (la superfície visible del Sol) i la seva atmosfera exterior anomenada corona solar. La cromosfera solar, és l’origen de la radiació ultraviolada que emet el Sol.

A més podem veure una espectacular animació, on observem una flamarada solar que interconnecta els processos dinàmics de l’alta i baixa atmosfera solar.

hinode2.jpg

Per més informació, podeu visitar les noticies aparegudes en aquesta web el dia 4 de desembre de 2006, i també el 24 de març de 2007.

 

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Abril 10, 2007 11:27 am

    […] 9 Abril 2007. La sonda Hinode, ens mostra un Sol violent i dinàmic.  […]

Deixa un comentari