El SDO i l’STEREO observen unes noves estructures en el Sol.

Un dia de la tardor de l’any 2011, en Neil Sheeley, un científic solar membre del Naval Research Laboratory de Washington, observava com sempre les imatges diàries del Sol del Solar Dynamics Observatory (SDO).

Aquell dia però, va veure una cosa que mai havia observat abans: un patró de cèl·lules amb els centres brillants i límits foscos situades a l’atmosfera del Sol, la corona. Aquestes cèl·lules s’assemblen als patrons de les que es produeixen en la superfície solar (similars a les bombolles que s’enlairen al bullir dins d’un pot d’aigua). La sorpresa , ha estat trobar aquest patró més amunt, a la corona solar, que està dominada normalment per brillants bucles i forats foscos coronals.

Sheeley, comenta les imatges amb el seu col·lega Harry Waren, especialistes amb l’anàlisi d’aquestes cèl·lules. Ells descriuen les propietats d’aquests característiques i inèdites estructures solars, conegudes com “cèl·lules coronals”.

Les cèl·lules coronals, és produeixen entre els forats de la corona, àrees més fredes i menys denses de la corona i que podem observar en aquestes imatges i els “canals” dels filaments que marquen els límits entre les seccions que empenyen amunt i avall els camps magnètics.

La comprensió d’aquests cèl·lules ajudarà a entendre l’estructura canviant dels camps magnètics en els límits dels forats coronals i com afecten a l’emissió constants del material solar que es coneix com a vent solar i que flueix a través d’aquests forats.

637331main_sdo-stereo-coron.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80