Respecte als elefants i els fluxos de lava.

Podem observar una regió del planeta Mart, amb una certa semblança d’un elefant. Aquest és un bon xemple del fenomen que s’anomena “pareidolia”, quan observem per exemple objectes (o animals ) que no existeixen.

De fet, aquesta imatge cobreix el marge d’un flux de lava situat a Elysium Planitia, una regió d’origen volcànic força jove del planeta Mart. Les colades de lava cobreixen amplies regions que van desplaçar-se d’una manera molt ràpida, semblant a les inundacions d’aigua.

La majoria de colades de lava de la Terra es desenvolupen al llarg d’anys o dècades i probablement això també va succeir en la lava del planeta Mart, de manera que fins i tot el lent caminar d’un elefant s’hauria allunyat del lent avanç de la lava. De totes maneres, també s’observen evidències d’altres colades més ràpides a Mart, com autèntiques inundacions de lava que haurien fet accelerar el pas als verdaders elefants.

esp_026461_2080.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2012 Gener 21, 2013 1:10 am

    […] 11 Abril 2012. Respecte als elefants i els fluxos de lava. […]

Deixa un comentari

301 Moved Permanently
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.