Difuminant una ombra.

L’ombra de la lluna Mimes, genera una taca a l’hemisferi sud de Saturn, en aquesta imatge presa amb la sonda espacial Cassini.

Mimes no apareix en la imatge, però si la seva ombra per sobre de l’atmosfera del planeta en la part inferior esquerra. Les ombres projectades pels anells dominen la part superior dreta de la imatge. Podem observar el costat il·luminat i que esta situat a 1 grau per sota del pla dels anells.

La imatge va ser presa amb la càmera d’angle estret situada a bord de la sonda Cassini el passat dia 21 de gener de 2012, utilitzant un fltre espectral sensible a longituds d’ona de llum infraroja, centrat a 750 nanòmetres. la imatge va ser obtinguda des d’una distància aproximada de 2,6 milions de quilòmetres de Saturn, amb un angle de fase entre la sonda, el satèl·lit i el Sol de 70 graus. La resolució de la imatge és de 15 quilòmetres per píxel.

pia14603.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

301 Moved Permanently
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.