Es publiquen imatges infraroges del Telescopi Espacial Spitzer.

Per primera vegada, el públic en general serà capaç de navegar per les detallades imatges infraroges de més de 200 galàxies. Les imatges originals obtingudes amb el Telescopi Espacial Spitzer, han estat alliberades al públic en general. El Dr. George Bendo, membre del Jodrell Bank Center for Astrophysics, ho ha comunicat en la Reunió Internacional d’Astronomia de Mancester, celebrada entre els dies 27 al 30 de març.

Les imatges estan preses en infraroig mitjà (24 microns de longitud d’ona), observades entre els anys 2003 i 2009. Entre aquestes imatges podem observar els objectes M60, M61, M88, M91 i M98, situades a distàncies entre 47 i 63 milions d’anys llum de nosaltres i que formen part d’un cúmul de galàxies situades en la constel·lació de Virgo.

La llum del infraroig mitjà, indica la presència en les galàxies de la pols interestel·lar escalfat principalment per joves estrelles calentes. Aquesta primera entrega d’imatges ofertes al  públic, són una petita mostra de les que s’oferiran a finals d’any.

En aquesta imatge podem observar a l’esquerra en 24 microns la imatge de M91, tal com la ha observat el telescopi Spitzer. M91, és un exemple de prototip de galàxia espiral barrada. Malgrat que els braços espirals es veuen fàcilment amb llum infraroja, la barra central només és visible feblement.

També podem  observar NGC 4772, la qual conté un anell de pols brillant amb la llum infraroja. Els anells de pols són força comuns en moltes galàxies espirals.

m91.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari