Una línia de cràters.

Aquesta imatge ens mostra una notable línia de cràters secundaris, formats per un conjunt de roques amb mesures similars, caigudes una manera continuada dins d’un cràter sense nom d’uns 150 quilòmetres de diàmetre, situats al costat sud-est de l’extrem inferior dret d’aquesta cadena de cràters.

Els cràters secundaris individuals d’aquesta cadena tenen cadascun entre 4 i 6 quilòmetres de diàmetre. La uniformitat d’aquestes mides i la seva disposició lineal radial cap el centre, indica els complexos processos físics de l’impacte.

Aquesta imatge va ser adquirida forma part del projecte MDIS que preten enregistrar en format estèreo imatges d’alta resolució. Les imatges en format estèreo utilitzen una combinació d’imatges estereoscòpiques de la superficie de Mercuri, amb una mitjana de resolució de 200 metres per píxel.

pia13967.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari