Io i Europa vistos per la New Horizons.

Durant l’acostament a Júpiter, la sonda New Horizons de camí cap a Plutó va realitzar centenars de fotografies del planeta, així com dels seus satèl·lits. En aquesta imatge capturada per la Multiespectral Visual Imaging Camera (MVIC) a les 10h 34m del dia 2 de març de 2007, podem observar a la vegada dos dels principals satèl·lits jovians, Io i Europa.

En el moment de prendre aquesta imatge la sonda és trobava a 4,6 milions de quilòmetres de io i a 3,8 milions de quilòmetres d’Europa. Tot i que dona la impressió de que ambdós satèl·lits és troben propers entre ells, la realitat és que estaven allunyats 790.000 quilòmetres entre si.

La cara oculta de Io és perfectament visible, degut a la llum solar reflexada des de Júpiter. L’hemisferi nocturn d’Europa no el podem observar ja que aquest no és trobava orientat cap a Júpiter en el moment de fer la fotografia.

En el satèl·lit Io, podem observar amb detall l’activitat volcànica, amb ejeccions de color blavós del volcà Tvashtar, per sota del plomall de color blau és pot observar la brillantor vermella de l’expulsió de la lava de dins d’aquest volcà. També podem observar dues emissions blavés més dèbils just en la zona il·luminada del satèl·lit, que és corresponen a dos altres volcans.

Aquesta imatge va ser enregistrada amb tres filtres de diferents longituds d’ona per tal de compondre una imatge en color propera a la realitat.

io-i-europa.jpg

Per més informació, pulseu aquest enllaç. També més informació en aquesta web.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Abril 19, 2007 12:24 pm

    […] 8 Abril 2007. Io i Europa vistos per la New Horizons.  […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Moved Permanently