Les estrelles nanes vermelles de la Via Làctia, podrien contenir milers de milions de planetes rocosos en regions d’habitabilitat.

Els nous resultats del caçador de planetes HARPS de l’ESO, ens mostren que els planetes rocossos que no són molt més grans que la Terra, són molt comuns en les regions habitables situades al voltant de dèbils estrelles vermelles. L’equip internacional calcula que hi hauran desenes de milers de planetes d’aquest tipus en la nostra galàxia, la Via Làctia i  que probablement n’hi haurà més d’un centenar en el nostre veïnat del sistema solar. Aquesta és la primera vegada que és mesura de forma directa la freqüència de súper-Terres situades entorn a nanes vermelles, les quals suposen el 80% de les estrelles de la Via Làctia.

Un equip internacional acaba de donar a conèixer la primera estimació directa del nombre de planetes lleugers situats al voltant de nanes vermelles. Per això, s’ha utilitzat les observacions fetes amb l’HARPS, instal·lat en el telescopi de 3,6 metres de l’ESO. L’anunci d’aquesta recerca ha demostrat que la nostra galàxia hi ha planetes en tots els llocs, utilitzant un mètode diferent que no era sensible a la localització d’exoplanetes.

L’equip de l’HARPS ha estat buscant exoplanetes orbitant al voltant d’estrelles més comuns de la Via Làctia (estrelles nanes vermelles, conegudes també com nanes tipus M). Aquestes estrelles són dèbils i fredes en comparació amb el nostre Sol, però són molt comuns i longeves i que representen el 80% del total d’estrelles de la Via Làctia. 

eso1214a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari