Una esféra boirosa de color taronja.

L’atmosfera de Tità, la lluna més gran de Saturn, la podem observar com una esféra boirosa de color taronja i que se’ns mostra en un color natural, gràcies a les dades enregistrades amb la sonda Cassini.

La regió situada en el pol nord de Tità, és visible en la part superior d’aquesta imatge com una boirina de color blau pàlid, on podem observar també les mateixes característiques que en el pol sud, situat en la part inferior de la imatge. Recents imatges de la Cassini suggereixen la presència d’un vòrtex en el pol nord de Tità i que aquesta estructura en forma d’enbolcall pot arribar al pol sud.

Aquesta imatge es va prendre des del costat oposat de Saturn, amb el nord situat a dalt. Tità té un diàmetre de 5.150 quilòmetres.

Les imatges van ser enregistrades utilitzant els filtres espectrals de color vermell, verd i blau que es van combinar per generar aquesta imatge en color natural. Les imatges van ser obtingudes amb la càmera de gran camp situada a bord de la sonda Cassini, el passat dia 30 de gener de 2012, des d’una distància de 119.000 quilòmetres, amb una resolució de 11 quilòmetres per píxel.

pia14602.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.