El Hubble observa un OVNI.

El telescopi espacial Hubble de la NASA/ESA, ha observat un OVNI, en concret la galàxia OVNI (UFO en anglès), per ser més precisos NGC 2683, una galàxia espiral observada gairebé de cantó, donant-li la forma d’una nau espacial de ciència ficció. Per aquest motiu, els astrònoms del Astronaut Memorial Planetarium, li van posar aquest sobrenom.

Encara que a vista d’ocell ens permet observar l’estructura detallada de la galàxia (la imatge del Hubble ens indica l’estructura d’una espiral barrada), la visió lateral té aquest avantatge. Aquest detall, proporciona als astrònoms l’oportunitat d’observar les estructures polsegoses dels braços espirals retallats contra els núvols daurats del nucli de la galàxia. A més, podem observar joves cúmuls d’estrelles blaves dispersos per tot el disc.

Probablement el més sorprenent, és deduïr a partir d’aquesta espectacular imatge, les seves estructures, que suggereixen que NGC 2683 és una galàxia espiral barrada, tot i que l’angle de visió no permet observar aquesta estructura.

NGC 2638, va ser descoberta el dia 5 de febrer de 1788 pel famós astrònom William Herchel, es troba al costat de la constel·lació del Lynx. Una constel·lació que mostra un animal felí i que requereix una “sensibilitat d’ulls de gat” per poder observar l’estructura de la constel·lació.

potw1213a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2012 Gener 21, 2013 1:10 am

    […] 2 Abril 2012. El Hubble observa un OVNI. […]

Deixa un comentari

The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80