Galàxia espiral barrada NGC 1672.

Aquesta imatge presa pel Telescopi Espacial Hubble de la NASA, hi podem observar la gran galàxia espiral barrada NGC 1672, on podem contemplar amb detall els núvols vermellosos on és formen multitud d’estrelles, així com les bandes fosques amb pols interestel·lar.

Podem comprovar com els camins de pols s’estenen des del nucli cap enfora, acompanyant els braços de la galàxia espiral. Els grups d’estrelles blaves i joves és formen al llarg dels braços de l’espiral i a la vegada ionitzen els núvols circumdants de gas d’hidrogen que brillen en color vermell.

Les galàxies que són darrera de NGC 1672 donen la sensació d’estar incrustades en la mateixa galàxia, tot i que realment estan molt més lluny. També tenen un color més vermellós degut a que la seva llum travessa la pols de NGC 1672.

Les estrelles més brillants que podem observar sobretot a l’esquerra de la imatge, són estrelles de la nostra galàxia, la Via Làctia, i que apareixen amb un reflex en forma de diamant degut a un efecte òptic del mateix telescopi.

NGC 1672 també és defineix com a galàxia Seyfert. Les galàxies Seyfert són un subconjunt de galàxies amb nuclis actius. La producció d’energia d’aquests nuclis galàctics poden arribar a il·luminar més que la resta de la mateixa galàxia. Aquesta activitat segurament és alimentada per l’acreció dels forats negres supermassius.

La galàxia NGC 1672 està situada a 60 milions d’anys llum de nosaltres (recordeu que una any llum, són aproximadament 9 bilions de quilòmetres), en direcció a la constel·lació Dorado, de l’hemisferi sud. Aquesta imatge va ser capturada per la càmera de recerca avançada del Hubble, el mes d’agost de l’any 2005.

ngc-1672.jpg

Per més informació, visiteu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Abril 10, 2007 11:08 am

    […] 10 Abril 2007. Galàxia espiral barrada NGC 1672.  […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

301 Moved Permanently

The document has moved here.

Moved Permanently