El VLT surt a caçar lleons.

El Very LargeTelescope (VLT) ha enregistrat a un altre membre del grup de galàxies de Leo I, situat en la constel·lació de Leo. La galàxia Messier 95, ens mostra la seva clara estructura espiral. Els braços d’aquesta espiral formen un cercle quasi bé perfecte entorn el seu centre galàctic. Podem observar com s’obren i es dispersen, generant d’aquesta manera un efecte semblant a una melena, de la qual un lleó es sentiria orgullós.

Una altre característica de M 95, pot ser el seu sorprenent i brillant nucli daurat. Conté un anell de formació estel·lar d’uns 2.000 anys llum de diàmetre, dins del qual hi ha una gran formació estel·lar. Aquest fenomen es característic en les galàxies espirals com M 95 o la nostra galàxa, la Via Làctia.

En el grup de Leo I, la brillantor de M 95, és veu eclipsada per la seva germana M 96. De fet M 96, és el membre més brillant del grup.

potw1212a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2012 Gener 19, 2013 8:03 pm

    […] 21 Març 2012. El VLT surt a caçar lleons. […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.