Plomalls de gel, en una lluna fosca.

Envoltat d’un cel fosc, observem a cotrallum un plomall d’aigua sortint d’Encelat, un satèl·lit del planeta Saturn.

En altres imatges, podem observar aquests dolls de gel d’aigua, que sobresurten de la regió polar sud d’Encelat, un satèl·lit de 504 quilòmetres de diàmetre, on el nord està situat en la part superior de la imatge.

La imatge va ser pressa en llum visible amb la càmera d’angle estret situada a bord de la sonda Cassini, el passat dia 20 de febrer de 2012. La imatge va ser obtinguda des d’una distància aproximada de 134.000 quilòmetres d’Encelat, amb un angle de fase entre la sonda, el satèl·lit i el Sol de 165 graus. La resolució de la imatge és de 801 metres per píxel.

pia14599.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari