El Hubble descobreix lents gravitacionals en quàsars actius.

Els astrònoms que utilitzen el Telescopi Espacial Hubble de la NASA, han detectat diversos exemples de galàxies que contenen quàsars, que actuen com a lents gravitacionals. Les imatges queden augmentades i s’observen les distorsions de les galàxies alineades darrere d’aquestes galàxies més properes.

Els quàsars són alguns dels objectes més brillants de l’univers, que arriben a eclipsar el total de la llum de les estrelles de les seves galàxies amfitriones. Els quàsars estan alimentats pels forats negres supermassius. Per localitzar aquests rars casos de combinació de quàsars de galàxies que actuen com a lents, un equip d’astrònoms ha seleccionat espectres de 23.000 quàsars amb el catàleg Sloan Digital Sky Survey (SDSS). Es va crear l’empremta espectral de les galàxies a grans distàncies més enllà de les situades en un primer pla. Una vegada identificades, la fina visió del Hubble va detectar els arcs gravitacionals i els anells (indicats amb fletxes en les fotos del Hubble) i que es produeixen per l’efecte de la lent gravitacional.

hs-2012-14-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.

301 Moved Permanently