Cràters joves en 3D.

En aquesta imatge en 3D, podem observar un anaglif que en mostra tres joves cràters, els quals han estat anomenats com els cràters “del ninot de neu”. Cada cràter té un nom oficial: el més gran s’anomena Marcia, el mitjà Calpurnia i el més petit Minucia. Per generar aquest anaglif, s’han pres dues imatges en diferents colors que es superposen amb un lleuger desplaçament, per tal de generar la sensació de profunditat. Quan s’observa a través d’uns ulleres en colors vermell i blau, podem observar el relleu d’aquesta regió de l’asteroide Vesta. L’efecte de profunditat en aquest anaglif ens mostra les diferències de la topografia. Els tres cràters mostren els efectes de l’ejecció de material recent, que indiquen un origen més recent que el seu entorn.

Les imatges que es van utilitzar per generar aquest anaglif, tenen unes coordenades centrades a 12 graus de latitud nord i 194 graus de longitud oest. La sonda espacial Dawn va obtenir les imatges el passat dia 14 de juliol de 2011, mentre l’asteroide es trobava a uns 5.200 quilòmetres de distància. La resolució de la imatge és de 485 metres per píxel.

pia15453.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.