Una capa de neu, en el Desert d’Atacama.

Les cúpules dels telescopis del VLT (Very Large Telescope) de l’ESO, estan situades en el cim del Cerro Paranal, gaudint de la llum d’un dia normal sense núvols. Però hi ha una cosa diferent en aquesta imatge: una fina capa de neu per sobre de la panoràmica del desert. Això no es gaire habitual, tot el contrari, ja que la sequedat del Desert d’Atacama implica que gairebé mai té precipitacions.

Diversos factors han contribuït a les condicions de sequedat d’Atacama. La serralada dels Andes, bloqueja la pluja que prové de l’est i la cadena costanera xilena la que prové de l’oest. La freda corrent interior d’Humboldt de l’oceà Pacífic genera am la costa una capa d’inversió d’aire fred, que atura el desenvolupament dels núvols de pluja. Una regió d’alta pressió en el sudest de l’oceà pacífic, genera els vents que circulen formant un anticicló, el qual també ajuda a mantenir el clima sec d’Atacama. Com a conseqüència de tots aquests factors, és considera que aquesta regió, és la més seca del món.

potw1211a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari