Voluntaris identifiquen bombolles a la Via Làctia.

Un equip internacional de voluntaris han estudiat minuciosament les observacions fetes amb el Telescopi Espacial Spitzer de la NASA i han descobert més de 5.000 “bombolles” en el disc de la nostra galàxia, la Via Làctia. Les joves i calentes estrelles fan esclatar les bombolles de gas i pols circumdant, que indica la fórmació estel·lar.

Més de 3.500 “ciutadants científics”, han treballat amb les dades del Spitzer, un telescopi d’infrarojos, dins d’un projecte que intenta localitzar aquestes interessants bombolles. Aquest equip de voluntaris, han localitzat l’equivalent a 10 vegades les bombolles que s’havien detectar fins ara.

“Aquestes troballes ens fan sospitar que la Via Làctia, és una regió molt activa de formació estel·lar, més del que ens pensavem fins ara”, ha comentat l’Eli Bressert, astrofísic i membre del European Southern Observatory. “El disc de la Via Làctia, es com una ampolla de cava, plena de bombolles per tot arreu”.

Els programes d’ordinador han aconseguit la identificació de les bombolles còsmiques. Tot i que els ulls i les mens humanes, fa un excel·lent treball alhora d’adonar-nos de detectar els tènues anells parcialment trencats, així com els cercles amb la superposició de bombolles. El Milky Way Project, indica la necessitat que almenys cinc observadors identifiquin la potencial bombolla, abans de la seva inclusió en el nou catàleg. Els voluntaris marquen els candidats de bombolles en les imatges del Spitzer, amb una sofisticada eina de dibuix, abans de procedir a la identificació d’una altre imatge.

sig12-002_ti.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80