Vents turbulents a Venus.

Les noves imatges i dades que ens arriben des de la sonda Venus Express, de l’Agencia Espacial Europea (ESA), ens proporcionen noves idees de la turbulent i nociva atmosfera del planeta Venus. Encara no sabem el que provoca els violents vents que podem observar des de la sonda. La topografia de la superficie, està jugant un paper important en la complexa i dinàmica atmosfera venusiana?.

L’atmosfera de Venus representa un bon trencaclosques per els científics. Els vents són tan forts i ràpids, que donen una volta sencera al planeta en només quatre dies terrestres. Cal tenir present que Venus, te una rotació extremadament lenta, ja que aquesta dura l’equivalent de 243 dies terrestres.

Als pols de Venus les característiques de l’atmosfera, és mostra certament complexa amb vòrtex dobles. A més, un estrat de núvols densos cobreix el planeta sencer com una cortina gruixuda, impedint l’observació de la seva superfície si utilitzem els mètodes convencionals d’observació visual.

Els instruments de la Venus Express, són capaços d’observar l’atmosfera en diferents profunditats, gràcies al espectròmetre de llum visible i infraroja (VIRTIS).

Aquesta fotografia, és una combinació de quatre imatges dels núvols de Venus, observats a diferents alçades. Les imatges es varen capturar el passt dia 24 de setembre de 2006, amb la càmera VIRTIS de la sonda Venus Express. Podem observar l’estrucutura dels núvols vistos des de 65.000 quilòmetres aproximadament (part superior esquerra), 60.000 quilòmetres (part superior dreta), 53.000 quilòmetres (part inferior esquerra) i 37.000 quilòmetres (part inferior dreta).

Les imatges ens mostren un sistema complex de núvols, mostrant-se com a més transparents les zones de color negre, per això hi ha menys núvols. Mentre que els de color blanc ens indiquen més opacitat, degut a la major concentració de núvols.

 vents-a-venus.jpg

Per més informació, pulseu aquest enllaç , i també en la noticia d’aquesta web publicada el dia 27 de gener de 20076

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Abril 5, 2007 11:39 am

    […] 5 Abril 2007. Vents turbulents a Venus.  […]

Deixa un comentari