El VLT redescobreix la vida a la Terra.

Observant la Lluna amb el Very Large Telescope (VLT) de l’ESO, els astrònoms han trobat l’evidència de la vida a l’univers, concretament a la Terra. Trobar vida en el nostre planeta pot semblar una circumstància trivial, però el nou enfoc de recerca d’un equip internacional pot ajudar a futurs descobriments de vida en altres llocs de l’univers. El treball es descriu en un article que sortirà publicat en la revista Nature del mes març .

“Utilitzem un truc d’observació anomenat earthsine (la brillantor de la Terra), per observar la Terra com si fos un exoplaneta”, afirma Michael Sterzik, membre de l’ESO i responsable de l’article . “El Sol brilla per sobre de la Terra i aquesta llum es reflexa de nou per la superfície de la Lluna. La superfície lunar actua com un enorme mirall i reflecteix la llum de la Terra de retorn cap a nosaltres”.

Les empremtes de la vida, o biomarcadors, són difícils de localitzar amb mètodes convencionals, però aquest equip de recerca, aplicat un nou sistema de treball més sensible. Enlloc de limitar-se a observar com és de brillant és la llum reflectida en diferents colors, també observem la polarització de la llum, una tècnica denominada espectropolarimetria. Aplicant aquesta tècnica a la brillantor de la Terra observant amb la llum reflectida des de la Terra.

eso1210a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2012 Gener 19, 2013 8:03 pm

    […] 3 Març 2012. El VLT redescobreix la vida a la Terra. […]

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.