El retrat de l’Opportunity ple de pols.

Aquesta imatge, és un retrat pres per la Mars Exploration Rover Opportunity. Ens mostra l’acumulació de pols que hi ha per sobre dels panells solars del ròver, en el moment d’iniciar-se el cinquè hivern marcià. La pols redueix el subministrament d’energia al ròver, amb la conseqüent mobilitat i per aquest motiu es limitará els seus movimens fins acabada aquesta estació o en el supòsit que el vent netegés els panells.

Aquest és un mosaic d’imatges preses per la càmera panoràmica (Pancam) durant el dia 2.111 d’estada, o 2814 sols o dies marcians, i que correspon al 21 de desembre de 2011. La imatge s’ha pres amb la càmera situada a dalt de la seva columna.

El retrat combina exposicions preses amb filtres Pancam, centrats en longituds d’ona de 601, 535 i 482 nanòmetres. Es presenten en clor verdader, es a dir és una imatge molt aproximada a com ho veurien els ulls humans, en el supòsit de poder-ho observar.

També podem observar altres panoràmiques anteriors, que corresponen als sols 322-323, 652-663 i 1282-1284.

pia15115.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.

301 Moved Permanently