El Telescopi Subaru enregistra imatges d’una “fusió amagada” en galàxies nanes.

Un equip internacional de científics dirigit per David Martinez-Delgado (Max Planck Institute for Astronomy d’Alemanya), ha realitzat una investigació que mostra una “fusió amagada” en una galàxia nana, una galàxia satèl·lit que és gairebé indetectable pels mitjans convencionals d’observació, però que té una influència substàncial en la seva galàxia amfitriona. Aaron Romanowsky (University of California Observatories de santa Cruz), juntament amb Jacob Arnold (UCSC), han utilitzat el Telscopi Subaru, per tal d’obtenir imatges d’alta resolució d’estrelles individuals situades en una densa corrent d’estrelles situades en les regions externes d’una galàxia nana (NGC 4449). Aquestes estrelles llunyanes es troben en les restes d’una galàxia companya en un estat de fusió amb l’altre galàxia.

NGC 4449, la galàxia amfitriona, és més petita que la galàxia principal que està situada en aquest corrent estel·lar i que es troben ambdues en aquesta fusió. Romanowsky, comenta : “No crec haver  observat mai una imatge d’una fusió de galàxies on es puguin observar ls estrelles individuals. Es realment una imatge impressionant”.

La Suprime-Cam, va capturar aquesta imatge d’aquesta nana propera a la galàxia NGC 4449 (a baix a l’esquerra) i de la seva companya (a dalt a la dreta), una galàxia nana que està atreta per la gravetat en un corrent estel·lar. Els tons blaus de la imatge de la galàxia més gran, indiquen l’esclat de la formació estel·lar recent, mentre que el color vermell situat a la perifèria indica la presència d’estrelles gegants més velles.

fig.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.

301 Moved Permanently