El Chandra descobreix que e forat negre de la Via Làctia, pot ser la pastura dels asteroides.

Aquesta imatge de l’Observatori de raigs X Chandra de la NASA, ens mostra el centre de la nostra galàxia, on hi ha un forat negre supermassiu conegut com Sagittarius A (Sgr A). A partir d’observacions intermitents durant diversos anys, el Chandra ha detectat flamarades de raigs X una vegada al dia a Sgr A. Aquestes erupcions també s’han observat en registres infrarojos en el Very Large Telescope de l’ESO, situat a Xile.

Aquesta nova recerca proporciona una possible explicació per aquestes misterioses erupcions. Es creu que hi ha un núvol al voltant de Sgr A, que conté centenars de milers de milions d’asteroides i cometes, que han estat desposseïts de les seves estrells mares. La imatge de l’esquerra conté gairebé un milió de segons d’observació del Chandra de la regió situada al voltant del forat negre, el color vermell representa l’energia de baixa intensitat de raigs X, l’energia mitjana l’observem en color verd, sent el color blau la representació de l’alta energia de raigs X.

Un asteroie que es sotmet a una trobada propera amb un altre objecte, com una estrella o un planeta, pot fer-lo llançar en una direcció en òrbita a Sgr A, com podem observar en una sèrie d’il·lustracions.

Si l’asteroide passa a uns 170 milions de quilòmetres del forat negre, més o menys la distància entre la Terra i el Sol, aquest és pot trencar en trossos per les forces de marea del forat negre.

Aquests fragments després es poden vaporitzar per fricció a mesura que passen a través del gas calent que flueix de Sgr A, similar a un meteorit escalfat i brillant a mesura que cau a l’atmosfera terrestre. Un esclat es produeix, finalment i les seves restes són empassades pel forat negre.

sgra.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2012 Gener 19, 2013 8:04 pm

    […] 12 Febrer 2012. El Chandra descobreix que el forat negre de la Via Làctia, pot ser la pastura dels asteroides. […]

Deixa un comentari