Un núvol còsmic polsegós.

Aquesta  imatge ens mostra el Gran Núvol de Magallanes, en llum infraroja, tal com el veu l’Observatori Espacial Herchel de l’Agencia Espacial Europea, amb dades del Telescopi Espacial Spitzer de la NASA. Les dades combinades d’aquests instruments, ens mostren aquesta galàxia nana propera a la Via Làctia, com una explosió circular de foc. En realitat, en lloc de foc, aquestes estructures en forma de cinta, són ones gegants de pols que travessen desenes o centenars d’anys llum de la galàxia. Podem observar, importants regions de formació d’estrelles que estan situades a banda i banda del centre. La regió més brillant en la part centre esquerra, és la famosa 30 Doradus o Nebulosa de la Taràntula, per la seva visió en llum visible.

Els colors en aquesta imatge indiquen les temperatures de la pols del núvol. Mostren les regions més fredes, on la formacó estel·lar es troba en les seves primeres etapes de formació, mentre que les estensions més càlides ens indiquen una major temeratura, conseqüència de l’existència d’estrelles que produeixen més calor. Les regions més fredes apareixen en color vermell i que correspon a la llum infraroja absorbida pel receptor Herchel Spectral Imaging, amb una radiació de 250 micres.

ssc2012-01a_inline.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2012 Gener 13, 2013 11:46 pm

    […] 11 Febrer 2012. Un núvol còsmic polsegós. […]

Deixa un comentari