Un retrat clàssic d’una galàxia espiral barrada.

El telescopi espacial Hubble de la NASA/ESA, ha pres aquesta fotografia de la galàxia espiral barrada NGC 1073, que s troba en la constel·lació de Cetus. La nostra pròpia galàxia, la Via Làctia, és una espiral similar, de manera que l’estudi de les galàxies com NGC 1073, ajuden als astrònoms a obtenir més informació respecte a la nostra galàxia.

La majoria de les galàxies espirals de l’univers tenen una estructura de barra en el seu centre i en el  cas de NGC 1073, el Hubble ens ofereix una clara visió. Galàxies barrades plenes d’estrelles, és creu que sorgeixen degut a la densitat de les ones gravitacionals que canalitzen el gas cap el centre galàctic que subministra el material necesari per la formació de noves estrelles. El transport de gas també pot alimentar els forats negres supermassius que s’amaguen en els centres de  gairebé totes ls galàxies.

Alguns astrònoms han suggerit que la formació de la barra central com una estructura, que pot indicar el pas de la galàxia espiral d’una intensa formació estel·lar a una edat adulta, degut que aquestes estructures s’observen amb major freqüència en les galàxies amb major densitat d’estrelles velles, més vermelles, que de joves de color blau.

620904main_hubble-20120206_.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.