Tempestes en infraroig.

Aquestes imatges del planeta Júpiter, estan preses amb la càmera infraroja LEISA de la sonda de la NASA New Horinzons, en el seu llarg camí en direcció al planeta nan Plutó. Les imatges en fals color, estan capturades en longitud d’ona infraroja, circumstància que ens permet contemplar l’alta atmosfera de Júpiter amb aquesta radiació.

Les imatges varen ser preses el passat 27 de febrer de 2007, des de una distància de 2,9 milions de quilòmetres. La característica més important que podem observar, és la Gran Taca Vermella.

La imatge de l’esquerra, és un mapa d’altitud assignant al color vermell la longitud d’ona de 1,60 microns, al verd 1,89 microns i al blau 2,04 microns. D’aquesta manera, els colors blavosos indiquen núvols alts i els colors vermellosos indiquen núvols més baixos. La fotografia ens mostra, per exemple que la Gran Taca Vermella s’estén cap amunt dins de l’atmosfera.

En la imatge de la dreta, el vermell correspon a 1,28 microns, el verd a 1,30 microns i el blau a 1,36 microns. Aquesta elecció de filtres, permet observar que cap el pol sud del planeta, hi ha força boirina.

Aquestes imatges només són una petita part de la gran informació, que ens ha enviat la càmera LEISA, per la qual cosa a mesura que és vagi estudiant en detall, podrem trobar nous descobriments sobre aquest gran planeta.

jupiter2.jpg

més informació a, http://pluto.jhuapl.edu/gallery/missionPhotos/pages/033007.html

1 Comentari fins ara

  1. » INDEX. Abril 5, 2007 12:20 pm

    […] 4 Abril 2007. Tempestes en infraroig.  […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80