Una ombra en la matinada.

Aquesta fotografia va estar enregistrada per l’Ambaixador Fotogràfic de l’ESO, Gianluca Lombardi, on podem observar el Sol enlairant-se i il·luminant el desert d’Atacama situat a Xile, amb un suau color rogent. Aquesta fotografia presa el dia 13 de juliol de 2011, també ha enregistrat una cosa fora del normal: una fosca ombra situada a l’horitzó.

Gianluca al fer aquesta fotografia des del Cerro Armazones, ho va fer en direcció oest. Armazones, és el futur emplaçament del telescopi més gran del món, el proper European Extremely Large Telescope (E-ELT). El Sol al sortir darrera de Gianluca, va projectar una intrigant ombra de la muntanya de 3060 metres d’alçada per l’atmosfera terrestre. L’ombra pot observar-se just per sobre de l’horitzó d’un paisatge desèrtic.

El brillant cim que observem a la dreta de la imatge, és el Cerro Paranal, amb una alçada de 2600 metres i que es troba a només 20 quilòmetres del Cerro Armazones i que alhora és el lloc del Very Large Telescope. ambdos llocs disposen d’unes condicions excepcionals d’observació astronòmica. A la dreta hi ha el cim on resideix el telescopi de rastreig VISTA i a la seva esquerra, a l’horitzó, hi ha el campament base de l’Observatori Parqanal i la seva residència.

potw1205a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari