Una imatge en 3D de l’hemisferi est de Vesta.

Aquesta imatge en 3D, anomenat anàglif, ens mostra la topografia de l’hemisferi est de l’asteroide Vesta. Per crear aquest anàglif, s’han superposat dues imatges de diferents colors amb un desplaçament per generar la sensació de profunditat. Quan observem a través de ls ulleres de color vermell i blau, l’anàglif ens mostra una superfície de Vesta en 3D. Les imatges utilitzades per generar les respectives en dos colors diferents i que componen l’anàglif, és van prendre durant la fase d’aproximació de la missió Danw de la NASA, el passat mes de juliol de 2011. En aquell moment la sonda és trobava a una distància aproximada de 5.200 quilòmetres i ens mostra una resolució de 500 metres per píxel.

Les diferències de profunditat de l’efecte de la topografia en aquest anàglif, es van calcular a partir del model de la forma de Vesta.

En aquest anàglif podem observar algunes característiques importants. En primer lloc, les depressions equatorials que són visibles al voltant de l’equador de Vesta. Aquests canals envolten la majoria d’asteroides de fins a 20 quilòmetres de grandària. En segon lloc, en la regió del nord, observem unes valls molt degradades i uns grans cràters molt antics.

Com a conseqüència de l’angle de la llum que prové del Sol, la part més septentrional de Vesta no la veiem il·luminada i queda a l’ombra en aquesta imatge. Finalment, a l’hemisferi sud observem que hi ha menys cràters que a l’hemisferi nord.

 També és visible sobresortint cap enfora, la regió polar sud, al costat del complex central de la conca d’impacte anomenada Rheasilvia.

pia15320.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari