Observades unes estrelles molt rares en el centre d’una galàxia.

El color blau indica generalment que les estrelles són joves i calentes. En aquest cas, però, observem unes rareses estel·lars que ens indiquen envelliment, estrelles com el Sol que han perdut prematurament les seves capes exteriors de material, deixant al descobert els seus nuclis calents i de color blau.

Els astrònoms es van sorprendre quan van observar aquestes estrelles, perquè els models físics mostren que només un tipus inusual d’estrelles poden ser tan calentes i brillants en llum ultraviolada.

El Telescopi Espacial Hubble, ha observat aquestes estrelles ultra-blaves situades en la galàxia d’Andròmeda i ens mostren una àrea molt més amplia on hi ha aquestes rares estrelles situades al llarg del bulliciós centre galàctic. Els astrònoms van utilitzar la Wide  Field Camera 3, per detectar unes 8.000 estrelles d’un color blau intens amb llum ultraviolada, que traça la brillantor de les estrelles més calenes.

El telescopi va estudiar les estrelles situades dins dels 2.600 anys llum del centre de la galàxia. Després d’analitzar les dades durant gairebé un any, l’equip de recerca va determinar que estaven en una edat molt avançada. “Les estrells són més febles i tenen un rang de temperatures superficials diferent de les estrelles extremadament brillants que veiem en les regions de formació estel·lar a Andròmeda”, ha comentat en Phil Rosenfield, membre de la Universitat de Washington i responsable d’aquesta recerca.

615255main_p1203ay.jpg

Si voleu més informció, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2012 Gener 13, 2013 1:34 pm

    […] 19 Gener 2012. Observades unes estrelles molt rares en el centre d’una galàxia. […]

Deixa un comentari