Sobrevolant a Dione.

Viatjant al voltant de la lluna de Saturn, Dione, la sonda Cassini va enregistrar aquesta imatge, on podem observar dues llunes més petites: Epimateu i Prometeu, a més dels anells del planeta.

La imatge va ser enregistrada en llum visible, amb la càmera d’angle estret de la Cassini, durant el sobrevol de la sonda fet el passat dia 12 de desembre de 2011. Aquest encontre va ser el més proper de la sonda amb la superfície d’aquesta lluna i això va afavorir obtenir les millors imatges d’aquest satèl·lit.

Dione amb 1123 quilòmetres de diàmetre, és el satèl·lit més proper a la Cassini i que el podem observar a l’esquerra de la imatge. Amb forma de patata, observem a Prometeu de només 86 quilòmetres de grandària, just per sobre dels anells en la part superior central de la imatge. Epimateu de 113 quilòmetres de grandària, està situat a la dreta.

Aquesta imatge va ser obtinguda des d’una distància aproximada de 108.000 quilòmetres de Dione, amb una resolució de 647 metres per píxel.

pia14590.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.