Observant la nova generació d’estrelles a M 33.

Les estrelles massives és formen en les regions gegants d’HII, i la seva observació en altres galàxies del Grup Local, ens ofereix algunes de les millors observacions per poder-ho estudiar. Tot i aquests avantatges, les regions amb formació estel·lar estan plenes de pols i això ofereix un desafiament intrínsec, ja que bloquegen les observacions en llum visble. Per tant, les observacions en infraroig proper (NIR) són molt valuoses, ja que la major longitud d’ona es capaç de travessar la pols.

Recentment, Cecilia Fariña, membre de la Universitat Nacional de La Plata (Argentina) i els seus col·laboradors, utilitzant el Near-infrared Imager and Spectrometer situat han el Gemini Nord, en observat NGC 604, una regió gegant de formació estel·lar, situada dins de la galàxia M 33. Aquesta és la segona regió més important en formació estel·lar d’HII del Grup Local, després de 30 Doradus. NGC 604 ofereix el contrast de la formació estel·lar àmpliament difosa a través d’una gran àrea (aproximadament 10.000 parsercs quadrats, o l’equivalent uns 100.000 anys llum quadrats).

El principal objectiu d’aquesta recerca, va ser identificar les joves poblacions de les estrelles massives. L’equip va tenir èxit en la recerca de 68 candidats, que generaven un excés d’infraroig. Significativament, aquesta és una regió amb una població de major edat dins del cúmul central de NGC 604.

fig1.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2012 Gener 19, 2013 8:04 pm

    […] 17 Gener 2012. Observant la  nova generació d’estrelles a M 33. […]

Deixa un comentari

Moved Permanently

301 Moved Permanently

The document has moved here.


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80