El Hubble observa un doble nucli en la galàxia d’Andròmeda.

Una nova imatge presa pel Hubble, ens mostra la regió central de la galàxia d’Andròmeda, on resideix un forat negre d’uns 100 milions de masses solars, aquesta galàxia és visible a simple vista i l’única gegant (a part de la nostra) del grup local de galàxies.

Aquesta imatge, on observem la regió on hi ha el forat negre, és densament poblada d’estrelles de color blau que envolten al “doble nucli” de M 31. El doble nucli és en realitat un anell el·líptic d’estrelles velles en òrbita al voltant del forat negre, però a major distància de les estrelles blaves.

Aquesta, és la imatge més nítida que s’ha fet mai en llum visible del nucli d’una galàxia externa.

L’horitzó dels esdeveniments, la regió més propera situada al voltant d’un forat negre, és l’àrea on la llum encara pot escapar, però que és massa petita per ser observada i que està situada a prop del compacte grup d’estrelles blaves que envolten al “doble nucli” de M 31 i que va ser descobert pel Telescopi Espacial Hubble l’any 1992.

615262main_p1204aw.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2012 Gener 21, 2013 1:12 am

    […] 16 Gener 2012. El Hubble observa un doble nucli en la galàxia d’Andròmeda. […]

Deixa un comentari