La nostra galàxia conté uns 100.000 milions de planetes.

La nostra galàxia, la Via Làctia conté com a mínim uns 100.000 milions de planetes, segons un estudi estadístic detallat, basat en la detecció de tres planetes extrasolars, mitjançant una tècnica d’observació anomenada micro-lent.

Kailash Shau, membre del Space Telescope Science Institute, situat a Baltimoe, i que forma part d’un equip internacional de recerca, a comentat que com a mínim cada estrella conté un planeta. Això indica que probablement, existeixin uns 1.500 planetes a només 50 anys llum de la Terra.

Els resultats es basen en observacions realitzades durant si anys pel PLANET (Probing Lensing Anomalies NETwork), una recerca co-fundada pel mateix Shau l’any 1995. L’estudi conclou que hi ha planetes molt més grans que la Terra, així com de la grandària de Júpiter. Això s’ha fet gràcies al calibratge d’una massa planetària que mostra que el nombre de planetes augmenta amb els de menor massa. Una estimació aproximada d’aquest estudi, indica l’existència de més de 10.000 milions de planetes terrestres a la nostra galàxia.

hs-2012-07-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari