Una visió d’una llar d’infants estel·lars.

Les estrelles que veiem avui dia, no sempre han estat tal com apareixen, brillant en la foscor de la nit. La majora de les estrelles, probablement incloent el nostre Sol, van créixer en el caos còsmic, semblant al lloc que il·lustra aquesta nova imatge enregistrada pel Telescopi Espacial Spitzer de la NASA.

La imatge ens mostra una de ls regions més actives i turbulentes del naixement d’estrelles de la nostra galàxa, la Via Làctia, una regió coneguda com Cygnus X. Un esntrellat de núvols de gas i pols, que és troba a uns 4.500 anys llum de nosatres i situat dins de la constel·lació del Cigne. Aqusta regió, és la llar de milers d’estrelles massives, així com d’estrelles de la grandària del Sol o més petites. El telescopi Spitzer ha enregistrat aquesta imatge plena d’estrelles en llum infraroja.

“L’Spitzer ha enregistrat una amplia gamma d’estrelles en diferents activitats que tenen lloc dins d’aquest núvol de naixement violent d’estrelles”, ha comentat en Joseph Hora, membre del Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics de Cambridge. “Veiem les bombolles esculpides per les estrelles massives, els pilars de noves estrelles, així com els filaments alineats amb els embrions estel·lars”.

La tubulència de la formació estel·lar, genera les bombolles o cavitats excavades per la radiació i els vents de les estrelles més massives. Les estrells trenquen el material dels núvols en regions més petites i limita la formació d’altres estrells per aquesta acció.

ssc2012-02a_inline.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari


Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.

301 Moved Permanently