Cada vegada més a prop de la superfíce de Vesta.

La sonda espacial Dawn s’acostat molt a prop de la superfície de Vesta. Aquestes imatges van ser obtingudes durant les tres fases de la campanya efectuades a mitjans de 2011.

Les dues imatges de l’esquerra representen la mateixa regió, que va ser obtingudes en la primera òrbita de recerca de la sonda Dawn (esquerra). L’objectiu d’aquesta primera fase de recerca, era la d’obtenir un mapa global de l’asteroide. La imatge del centre va estar aconseguida a gran alçada (HAMO) durant els mesos de setembre i octubre de 2011, des d’una alçada aproximada de 700 quilòmetres i una resolució d’uns 70 metres per píxel, amb aquesta resolució ha estat possible desenvolupar un model global i mapes topogràfics.

Des del 12 de desembre de 2011, l’orbitador ha estat investigant a Vesta amb una òrbita lleugerament el·líptica coneguda com , òrbita de baixa alçada (LAMO) amb una dstància mitjana a la superfície de 210 quilòmetres. La imatge de la dreta ha estat obtinguda des de 199 quilòmetres im una resolució de 23 metres per píxel. La imatge cobreix una àrea aproximada de 19 per 19 quilòmetres.

pia15224.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari