L’Opportunity observa la regió “Greeley Haven”.

Aquest mosaic va ser adquirit per la càmera panoràmica del Mars Rover Opportunity Pancam Camera (Pancam) durant el Sol 2793 (que correspon al dia 3 de desembre de 2011). Aquesta imatge ens mostra un aflorament de material oriental al nord, anomenat “Greeley Haven” i que correspon al cinqué hivern marcià. L’equip del ròver va triar el nom d’aquesta regió, com homenatge a l’influent geòleg planetari Ronald Greeley (1939-2011) i que va ser membre de l’equip científic dels ròvers situats a Mart.

El lloc és d’interès no només per les seves caracgterístuqes geològiques, sinó perquè té com a favorables les vessants nord per tal d’optimitzar l’energia del Sol que ajuda a l’Opportunity durant l’hivern sud en el planeta. Aquest mosaic va ser  adquirit amb el ròver amb una inclinació de 16 graus en direcció nord.

La regió està situada a l’extrem nord del “Cap York”, un lloc de la regió occidental del cràter Endeavour.

La imatge combina exposicions preses a través de filtres Pancam, centrats en longituds d’ona de 753 nanòmetres (infraroig proper), 535 nanòmetres (color verd) i 432 nanòmetres (color violeta). La imatge està composta en fals color, per tal d’evidenciar algunes diferències entre els materials.

pia15275.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2012 Gener 13, 2013 11:47 pm

    […] 8 Gener 2012. L’Opportunity observa la regió “Greeley Haven”. […]

Deixa un comentari

301 Moved Permanently
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.