La “Imatge de la Setmana” del SOHO aconsegueix una fita històrica.

A finals del mes de novembre de 2011, el Solar and Heliosphic Observatory (SOHO) va publicar l’edició número 500 de la “Imatge de la Setmana”. Aquesta és una publiació molt popular, que destaca un vídeo o imatge del Sol cada setmana.

El SOHO és un projecte cooperatiu entre l’Agencia Espacial Europea i la NASA. El SOHO va estar dissenyat per estudiar l’estructura interna del Sol, la seva atmosfera exterior, així com l’origen i estructura del vent solar, un flux de gas altament ionitzat que surt contínuament del Sol en direcció a l’exterior del sistema solar.

La “Imatge de la Setmana” del SOHO (POTW) va començar el mes de setembre de 2001, uns cinc anys després de l’inici de les operacions de la missió SOHO. L’equip de treball ha generat al voltant de 50 imatges per any des de llavors. La sèrie va començar amb una imatge o clip de vídeo que s’envia al Museu Americà d’Història Natural situat a la ciutat de Nova York. Cada imatge s’envia a través del AstroBulletins a 20-30 museus i centres de ciència, i des de principis de 2007 a m és de 300 llocs addicionals que formen part del programa del ViewSpace, un programa de divulgació del Telescopi Espacial Hubble.

613846main_c2_aia304_1week_.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari

The document has moved here.

301 Moved Permanently

Moved Permanently

Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80