El fumejant color rosat de la Nebulosa Omega.

Una nova imatge de la Nebulosa Omega capturada pel Very Large Telescope (VLT) de l’ESO, és una de les més nítides d’aquest objecte obtinguda fins ara des de la Terra. Mostra les regions centrals plenes de pols en color rosa d’aquesta coneguda llars d’infants estel·lars i que ens mostren els extraordinaris detalls d’aquest paisatge còsmic ple de núvols de pols i gas i estrelles acabades de nèixer.

L’acolorit gas i pols enfosqueix la Nebulosa Omega és la matèria primera per la creació de la següent generació d’estrelles. Aquesta regió concreta de la nebulosa, les estrelles més joves d’aquesta imatge (d’una brillantor enlluernadora de color blanc blavós) il·luminen tota la regió. Els llaços de pols d’aspecte fumejant de la nebulosa es retallen sobre el fosc del gas incandescent, el qual brilla gràcies a la influència de l’intensa radiació de llum ultraviolada que sobresurt de les joves i calentes estrelles.

eso1201a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2012 Gener 19, 2013 8:04 pm

    […] 5 Gener 2012. El fumejant color rosat de la Nebulosa Omega. […]

Deixa un comentari