El Subaru confirma les evidencies de material de possibles planetes al voltant de HR 4796 A.

El SEEDS (Strategic Exploration of Exoplanetes and Disks with Subaru Telescope/HiCIAO), és un projecte de col·laboració internacional de cinc anys i que es va possar en marxa l’any 2009, dirigit per Motohide Tamura, membre del NAOJ (Nationa Astronomical Observatory of Japan) ha mostrat una nova i impressionant imatge que ens ajuda a entendre millor la relació entre els discos de pols i la formació dels planetes.

Els investigadors van utilitzar la càmera cercadora de planetes HCIAO (High Contrast Instrument for the Subaru Newt Generation Adaptative Optics) per generar una nítida imatge d’alt contrast de l’anell de pols situat al voltant de HR 4796 A, una jove estrella (entre 8 i 10 milions d’anys d’edat) situat a prop de l’estrella, que es troba a només 240 anys llum de nosaltres.

L’anell està format per grans de pols situats en una amplia òrbita amb una grandària aproximadament el doble de la mida de l’òrbita de Plutó al voltant de l’estrella HR 4796 A. Podem apreciar en la imatge l’escala amb UA, recordem que una Unitat Astronòmica equival a la distància mitja entre la Terra i el Sol (gairebé 149 milions de quilòmetres).

fig.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2012 Gener 21, 2013 1:12 am

    […] 4 Gener 2012. El Subaru confirma les evidencies de material  de possibles plantes al voltant   HR 4796 A. […]

Deixa un comentari

301 Moved Permanently
Apache/2.4.29 (Ubuntu) Server at www.zak.co.il Port 80

Moved Permanently

The document has moved here.