El cometa Lovejoy enregistrat des del Paranal.

El recent descobriment del comenta Lovejoy, ha motivat l’enregistrament de sorprenents fotografies i vídeos des de l’Observatori Paranal de l’ESO, a Xile. El cometa va il·luminar el cel de l’hemisferi sud, després d’haver superat de forma inesperada el seu encontre amb el Sol.

Gabriel Brammer de l’ESO, va capturar una nova seqüència d’imatges en vídeo el dia 22 de desembre de 2011. Gabriel Brammer estava acabant el seu torn d’astrònoms de suport a l’Observatori Paranal, quan el cometa és va elevar per sobre de l’horitzó just abans del capvespre.

El cometa Lovejoy ha estat un tema de recerca en la comunitat astronòmica durant les últimes setmanes. Va ser descobert el dia 27 de novembre per l’astrònom amateur australià Terry Lovejoy i ser classificat com un cometa del tipus Kreutz (cometes rasants al Sol) amb una òrbita molt propera al Sol. La setmana passada el cometa va entrar dins de la corona solar, passant a només 140.000 quilòmetres de la superfície del Sol. Sens dubte, un encontre molt proper !.

eso1153a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2012 Gener 13, 2013 1:31 pm

    […] 2 gener 2012. El cometa Lovejoy enregistrat des del Paranal. […]

Deixa un comentari