WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-03-29 16:38:47' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Radargrama de la regió polar nord de Mart.

La imatge superior és el perfi d’un radargrama realitzat pel Mars Advanced Radar for Subsurface and Ionosfheric Sounding (MARSIS), que ens mostra les dades de la superfície del plaeta Mart, just el gel de l’altiplà del pol nord. Ens mosta les capes que ariben a una profunditat de 1,5 quilòmetres per sota de a superfície en una regió d’uns 1.500 quilòmetres de longitud.

Aquesta regió està formada per una  estructura de sorra, rica en material gelat que comprén més de la meitat de l’altiplà polar que podem observar en aquest radargrama. La base representada, està situada en el fons del mar de sorra del Olympia Undae situada a l’esquerra, a través d’una regió de l’altiplà Rupes Unda a la dreta, on no existeixen els típics dipòsits estratificats (NPLD). La dimensió vertical és el temps de retard de l’eco en el senyal de ràdio. L’aparent aprofundiment del límit inferior és la unitat bàsica del centre degut a la desacceleració de l’ona en el material gelat. El límit inferior és gairebé pla.

La imatge inferior ens mostra la trajectoria superfícial de la sonda, mentre realitzava les observacions en radar i que formen part del mapa topogràfic realitzat pel Mars Orbiter Laser Altimeter. La informació de la topografia ens mostra les regions més altes en color vermell i les més baixes en color porpra de 2,7 quilòmetres d’alçada.

pia15117.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

1 Comentari fins ara

  1. » Index 2011. Gener 13, 2013 12:56 pm

    […] 31 Desembre 2011. Radargrama de la regió polar nord de Mart. […]

Deixa un comentari