WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2024-04-19 06:02:29' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

El sopar d’un forat negre.

Utilitzant el Very Large Telescope de l’ESO situat en el Cerro Paranal a Xile, uns astrònoms han descobert un núvol de gas, algunes vegades més massiu que la Terra, acostant-se ràpidament cap a un forat negre, que resideix en el centre de la Via Làctia. Aquesta és la primera vegada que s’aconsegueix observar l’acostament irreversible d’un núvol de matèria a un forat negre supermassiu.

Com a part d’un programa d’observacions que porta uns 20 anys utilitzant els telescopis de l’ESO per monitoritzar el moviment de les estrelles situades al voltant d’un forat negre supermassiu que es troba en el centre de la nostra galàxia, un equip d’astrònoms dirigits per Reihard Genzel, membre del Max-Planck Institute for Extraterrestrial Physics, van descobrir aquest nou objecte que s’acosta ràpidament al forat negre.

En els últims anys, la velocitat d’aquest objecte quasi bé s’ha duplicat, fins arribar als 8 milions de quilòmetres per hora. A més disposa d’una òrbita molt allargada i a mitjans de 2013 passarà a una distància de tan sols 40 mil milions de quilòmetres de l’horitzó dels esdeveniments del forat negre, a una distància propera a  les 36 hores llum. En termes astrònomics, es tracta d’un encontre molt proper amb un forat negre supermassiu.

eso1151a.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari