WordPress database error: [Incorrect DATETIME value: '0000-00-00 00:00:00']
SELECT DISTINCT YEAR(post_date) AS `year`, MONTH(post_date) AS `month`, count(ID) as posts FROM wp_posts WHERE post_date < '2022-05-20 19:44:26' AND post_date != '0000-00-00 00:00:00' AND post_status = 'publish' GROUP BY YEAR(post_date), MONTH(post_date) ORDER BY post_date DESC

Línies intensificades del camp magnètic.

Aquesta representació artística ens mostra la situació de la sonda espacial Voyager 1 de la NASA, en una nova regió de la part exterior del nostre sistema solar, on les línies del camp magnètic generat pel nostre Sol s’intensifiquen. La Voyager 1 es troba en una regió on els científics creuen que s’acaba la capa exterior de la heliosfera, la bombolla magnètica solar. Les línies del cap magnètic en forma espiral, estan situades al voltant del sistema solar, a causa de la rotació del Sol i arriben fins els límits del sistema solar, formant unes línies més o menys paral·leles.

Des de finals de l’any 2004, quan la Voyager 1 va travessar la regió de xoc del terminador, on el vent solar s’alenteix dràsticament i és torna més turbulent, la intensitat del camp magnètic és va triplicar, ja que la distància entre les línies del camp magnètic disminueixen un terç. Des de la seva entrada en aquesta nova regió a mitjans de 2004, la intensitat del camp magnètic a augmentat dues vegades, mentre que la distància entre les línies ha disminuït a la meitat. Els científics creuen que les línies del camp magnètic s’estan acumulant per alguna circumstància que les empeny cap enrere.

Aquesta imatge ens mostra un senzill esquema, on s’estableix la representació artística de la heliosfera i la seva nova regió.

pia15178.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari