El Hubble ens mostra un àngel.

El Telescopi Espacial Hubble de la NASA, ens presenta una felicitació de Nadal, que està fora del nostre món. La regió bipolar de formació estel·lar anomenada Sharpless 2-106, amb una aparença d’àngel alçant-se per un fons celestial. L’estesa de les “ales” de la nebulosa ens mostren l’empremta del calor i el moviment en el context d’una regió més freda.

Sharpless 2-106, Sh2-106 o senzillament S106, està situada a uns 2.000 anys llum de nosaltres. La nebulosa que té unes dimensions té diversos anys llum de grandària, pel que sembla, una regió relativament aïllada de la Via Làctia.

Una jove estrella massiva, IRS 4 (Infrared Source 4), és la rsponsable de la gran activitat que veiem en aquesta nebulosa. Els lòbuls de gas molt calent, d’un brillant color blau que veiem en aquesta imatge, s’estenen cap enfora des de l’estrella central. Aquest gas calent genera les “ales” del nostre àngel.

Un anell de pols i gas situat al voltant de l’estrella és comporta com un cinturó de manera que la nebulosa en expansió genera una forma semblant a un “rellotge de sorra”.

Les estructures fosques de clor vermell situades al voltant de la nebulosa d’emissió són de color blau. La tènue llum que emergeix de l’estrella central, és reflecteix en les petites partícules de pols de la nebulosa.

hs-2011-38-a-print.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari