El cometa Lovejoy a sobreviscut al Sol.

Aquest matí, una flota de naus espacials han esta testimoni del que molts experts creien impossible d’observar, el cometa Lovejoy viatjant a través de la calenta atmosfera solar i sortir intacte.

“És absolutamnt sorprenent”, comenta en Karl Battams, membre del Naval Research de Washington. “No pensàvem que el nucli congelat del cometa, fos prou gran com per sobreviure al pas del cometa a través de la corona del Sol, que té alguns milions de graus de temperatura, però el cometa Lovejoy encara està entre nosaltres”.

L’encontre del cometa amb cinc naus espacials, entre elles la Solar Dynamics Observatory, o les sondes bessones STEREO, el microsàtèl·lit Proba2, o el Solar Heliospheric Observatory. També podem observar les espectaculars imatges del SDO, que va capturar del cometa abans i després de passar per darrera del Sol.

611496main_lovejoy-emerges.jpg

Si voleu més informació, premeu aquest enllaç.

Cap comentari per ara. Tu pots ser el primer.

Deixa un comentari